gmatpapa wrote:
Eunice sold several cakes. If each cake sold for either exactly 17 or exactly 19 dollars, how many 19 dollar cakes did Eunice sell?
(1) Eunice sold a total of 8 cakes.
(2) Eunice made 140 dollars in total revenue from her cakes.
This one is a typical problem!
1st statement -> Not enough data
2nd statement ->
Reducing number for ease of calculation, as other other $70 also will behave in same way.
$140/$2 = $70
$70 = [b]$17*a +
$19*bnearest divisible by 17 = 17*4 = 68 but (70-68) = 2 in that case no cake price can be divisible by 19
So leave this 4 and look for the case where reminder is divisible by 19 as well, so check one digit before of 4, Which is
3$70 = $17*3+$19*b
b= 1
so b is 1 and a is 3 in case of 70 but in case 140, it should be
b($19 price) = 1*2 =
2 and
a($17 price) is 2*3 =
6 So
B is sufficient.